Att göra mellan sjöarna

Lillpite Fiske är helårsöppet och kan erbjuda många aktiviteter och upplevelser i naturen för hela familjen. Fiska, meta i någon av de intilliggande skogssjöarna. Vandra eller ta en stilla promenad utmed stranden eller cykla, plocka bär och svamp. Bada, leka, sola och koppla av med himlen som tak. Vintern bjuder på gnistrande dagar med isfiske, skidåkning eller skoteråkning.

Fiska, bo och äta

Glöm tält och knöliga liggunderlag, här sover du i sköna sängar och äter en trevlig måltid i Stortjärnstugan, eller i egen husvagn när du inte är ute och fiskar eller vandrar på natursköna stigar. 

Det spelar ingen roll om du har siktet inställt på en romantisk weekend, semester med familjen eller en kompishelg.

– Vi kan erbjuda ett paket som passar varje tillfälle.

Köp direkt av oss på Tfn: 072-550 09 35 eller via e-post: info@lillpitefiske.se

Sågforsbron

Sågforsbron Lillpite älvNär ni besöker oss i Lillpite Fiske så ta en sväng förbi Sågforsbron i Åträsk. Sågforsbron är helt byggd i trä.

Den är konstruerad som en fritt upplagd balkbro med tre spann. Dess bärverk består av träbjälkar som vilar på landfästen och mellanstöd av timmerkistor.

Kistorna är utförda i liggtimmerteknik och fyllda med sten. Virket är handbilat. Timmerbroar var tidigare allmänt förekommande men är idag en sällsynthet.

Bron i Åträsk är den enda bevarade timmerbron i Norrbotten och genom sin ålderdomliga konstruktion ovanlig även ur ett nationellt perspektiv.

Namnet Sågforsbron kommer sig av platsens historia. År 1765 anlades det första sågverket på en plats i närheten.